Prostia se plateste

Prostia se plateste

 

De cate ori ati ratat ceva important, ceva de vis, si v-a parut rau dupa? De cate ori v-ati uitat in urma si regretati o decizie din trecut?

Se spune despre noi, romanii, ca privim mai mult in trecut decat in viitor si ca suntem printre cele mai nostalgice natiuni. Nu doar politic, unde nostalgia fata de fostul regim atinge cote alarmante, ci in general. Nostalgici si cu multe regrete. Nu ne gandim la ce avem de facut, ci la ce n-am facut. Trecutul ne urmareste …

Iar eu, nu stiu cum sa va zic, dar din multe puncte de vedere sunt roman autentic. Ok, ma uit si in viitor, dar, cumva, ma uit mult si la trecut. Mult prea mult.

Hai sa va dau niste date si poze dintr-o regiune extrem de misto a Europei. Regiunea este in Portugalia (una din tarile pe care as vrea s-o vizitez, eu fiind fan al tarilor latine) si se numeste Algarve. Este cea mai sudica regiune din Portugalia, ocupa 4960 de Kilometri patrati, avand 400 de mii de locuitori. Capitala regiunii este orasul Faro, care esti si capitala districtului Faro. Orasul Faro, ca sa ne referim strict la el, are in jur de 40 de mii de locuitori (toate aceste statistici sunt luate de pe Wikipedia).

Acum va rog sa priviti cu atentie poza de mai jos:

Sejur Portugalia regiunea Algavarde

Nu stiu cum sa va zic, dar peisajul mi se pare superb. Absolut superb.

Acum sa va arat o imagine panoramica din Faro:

Faro Panorama

Nu stiu cum sa va zic, dar parca suna tentant. Acum.

Nu a sunat, insa, tentant anul trecut, cand am avut ocazia sa vizitez Faro aproape gratis. Am refuzat sansa si acum regret. M-am gandit mult, prea mult, pana cand am luat … decizia gresita!

Am gasit niste oferte foarte bune de vacanta in aceasta regiune, Algarve, pe site-ul agentiei AeroTravel. Nu as fi auzit de aceasta regiune si nu v-as fi zis de ea daca nu vedeam la ei. Si, macar din imagini, peisajele sunt superbe. Iar impresiile celor care au fost confirma pe deplin acest lucru.

Zic sa tineti minte acest nume, Algarve, in special orasul Faro (capitala, dupa cum v-am zis). Este o destinatie de vacanta recomandata de multi, care pe mine ma tenteaza maxim.

Legat de agentia Aerotravel, va zic doar atat: sunt o agentie foarte cunoscuta in Romania, fiind pozitionata pentru bilete de avion pentru zona business corporate. Are niste oferte foarte bune pentru regiunea Algarve si banuiesc ca ofera reduceri pentru rezervari de grupuri mari. Puteti vedea si voi ofertele lor pentru aceasta regiune. Mie mi se par interesante chiar si asa, fara extra-discount-uri 🙂

Acum sa va arat cum arata un hotel de trei stele din acea zona (3, nu 5, da?):

Hotel Auramar, Praia dos Aveiros, Albufeira, Portugal
Hotel Auramar, Praia dos Aveiros, Albufeira, Portugal

Acum puteti rade de mine. Da, prostia se plateste. In acest caz ar putea ajunge la o mie de euro. Ce sa fac, daca nu pot sa-mi dau seama de oportunitatile bune decat dupa ce trec? Eventual la 1-2 ani dupa, cand altii considera ca treaba e deja fumata. Astept sa-mi spuneti si voi care-i cea mai tare chestie ratata de voi. Salutari MINUNATE tuturor!

16 thoughts on “Prostia se plateste

  1. Daca ma intrebai pe mine atunci, iti ziceam sa te duci. Eu nu pierd niciodata sansa sa merg intr-un loc fain. Sau pe atunci nu stiai sa cauti pe google sa vezi cum arata zona? Stiu stiu, sunt rea 😀

  2. Prima poză este minunată! Plaja (cugânduri) înconjurată de stânci și culorile apei în degrade, ce frumos! Vreau și eu în Portugalia! Ha ha, poate ajung înaintea ta.

Leave a Reply