OROȘANU RAMONA: … Minunat !

Minunat !

 

Ce ciudat… câteodată simt că plutesc, sunt așa de fericită că îmi vine să dansez și să cânt, aparent fără motive, însă acum îmi dau seama că am motive întemeiate să fac asta, și motivele sunt toate lucrurile frumoase care mă înconjoară: o dimineață de sâmbătă, o carte bună, un film cu un prieten.

Suntem înconjurați de lucruri minunate și trebuie să le acordăm și lor atenție, nu numai lucrurilor rele și problemelor, pentru că viața e prea valoroasă pentro a o irosi. Trebuie să o trăiești din plin, să speri, să muncești din greu, să cazi, să te ridici, să îți atingi scopurile.

Pentru mine “minunat” înseamnă să lupți să îți împlinești visele.

De ce să nu speri la ceva? De teamă că vei eșua? Ei bine, dacă nu speri, ai eșuat deja. Însă dacă speri și muncești pentru a-ți îndeplini visul, e adevărat, poți rata, dar de asemenea poți reuși, poți să fii mândru de ce ai putut să faci.

Vrei să fi doctor? Grozav ! Muncește! Nu renunța! Câți oameni au fost ca tine, lipsiți de voință, reținuți, temători? Foarte mulți! Și sunt mulți și cei care și-au adunat toată forța, au muncit din greu și au ajuns medici renumiți și asta e minunat!

Vrei să fi artist? Minunat! Nu mulți au talente artistice, deci, nu îl irosi pe al tău. Dacă nu muncești de teama unui eșec, ai eșuat deja. Cheia reușitei e munca, voința și perseverența.

Asta e valabil în orice meserie și nu numai.

Visezi să te muți în orașul sau țara visurilor? Dacă nu încerci, o să fi trist intrbandu-te “cum ar fi fost daca” .

Eu nu spun să te arunci cu capul înainte fără să te gândești. Trebuie să te gândești dacă îți folosește ceea ce vrei și dacă e bine și aici mă refer la consecințe. Pune în balanță “pro și contra” și vei vedea dacă merită.

Dacă ajungi la rezultatul că singurul motiv pentru care nu lupți este frica, învinge-o tu pe ea, nu o lăsa să te învingă ea pe tine. Muncește pentru ceea ce îți dorești și ști că o să te facă fericit!

Nu e greu să fii minunat și să reușești în viață! Trebuie doar să muncești pentru ceea ce îți dorești și să înveți să te bucuri de lucrurile mărunte și mununate care te înconjoară. Și crede-mă, sunt destule, trebuie doar să îți faci timp să le observi…

Articol minunat scris de OROȘANU RAMONA.

One thought on “OROȘANU RAMONA: … Minunat !

Leave a Reply