Ne MINUNAM misogin

Cand mi-am facut blogul, m-am laudat ca aici va fi si nitica heitareala. Parca prea cuminti fusera articolele de pana acu, nu? Asa ca e timpul pentru prima victima.

De injurat inca nu injur pe nimeni. Dar cine stie…

Asadar, de cateva zile mi-a fost semnalat un site: http://candidatmisogin.wordpress.com/ .I-as zice blog, dar termenul de blog e nitel cam pretentios. Este un site pe o platforma de blogging. Ideea e simpla: va inventaria toate declaratiile MISOGINE ale politicienilor. Si cum e campanie electorala, vizati sunt candidatii la parlament. Ideea ar fi ca noi cetatenii, aia cititori de blog feminist, sa nu votam candidatii misogini.

Care-s aia? Pai sa vedem (Romania libera face o sinteza interesanta a declaratiilor, citand acest site):

– Elena Udrea: “Femeia trebuie să stea în spatele bărbatului. Cel care exprimă puterea este bărbatul”
– Calin Popescu Tariceanu: “Lungimea discursului trebuie să fie precum lungimea rochiei unei femei, suficient de lungă ca să acopere subiectul, dar totodată şi suficient de scurtă ca să stârnească interesul”
– Teodor Baconschi: “Ca oameni de dreapta, nu cred că trebuie să promovăm fără discernământ acest principiu stângist al parităţii între femei şi bărbaţi. Nu de o paritate contabilă e nevoie între bărbaţi şi femei. (…) Ce poate fi mai normal, să găseşti mai mulţi bărbaţi în armată şi mai multe femei în educaţie. (…) Aş respinge elanul acesta feministo-marxist prin care lupta de clasă trece în raza dintre genuri, dintre sexe.”

Cele mai HARD sunt insa urmatoarele:
Gigi Becali : “Eu nu candidez decât cu bărbaţi, eu mă bat cu tot PDL-ul, dacă vor ei la un loc, dar cu nicio femeie. Cu toţi bărbaţii din PDL mă bat dacă am USL în spate, dar cu femei nu candidez, nu mă concurez, că nu pot să mă concurez, eu sunt mai misogin, mă ştiţi.”
Adrian Papahagi: ”La urma urmei, dacă am ajuns să avem un premier plagiator, pucist și cheguevarist, de ce n-am avea în scurtă vreme o președintă romă, lesbiană și atee.”

Bun, acum sa vedem, pe scurt de tot, ce si cum (apropo, articolul asta e mai lung ca celelalte de pe acest blog):

1. Se face o confuzie grava in declaratii clar si explicit misogine, precum cea a lui Gigi Becali, cu glume de genul celei a lui Tariceanu. Este oare acelasi lucru? Sa nu mai zic ca mi se pare ciudata invocarea unei GLUME! In fond, ce este misogin in acea declaratie? Nu mai avem voie sa glumim?
2. Femei misogine?! Doamne, cat imi place termenul. Ma MINUNEZ de fiecare data cand il aud.
3. Scopul acestui site este sa-i faca de ras pe acesti candidati. Si sa ne faca pe noi sa nu-i votam. Si totusi, nu cumva le face nitica reclama? Adica asa mi se pare. Tariceanu pare politicianul glumet si dezghetat (in contrast cu imaginea lui de om mult prea sobru) in timp ce Elena Udrea vrea sa dea bine la electoratul masculin (candideaza in BOTOSANI).

Singura declaratie cu adevarat nefericita imi pare a lui Papahagi, si datorita statutului sau de intelectual, dar si datorita faptului ca nu prea si-o asuma. Altfel, acel tip de presedinte descris de Papahagi este exact contra-prototipul de presedinte dorit de romani. Ei sunt credinciosi, nu prea inghit rromii si comunitatile lgbt si nici femeile. Din pacate, prin aceasta declaratie a reusit sa enerveze atat electoratul elevat si intelectual si nici n-a reusit sa se faca inteles de electoratul tinta. De, e prea intelectual pentru poporul asta de inculti (dupa cate am inteles, are sanse mari sa rateze intrarea-n parlament).

Altfel, declaratia lui as interpreta-o manelistic prin sintagma: DACA-I CHEF/PAI CHEF SA FIE!

Si daca tot suntem la capitolul feminism, sa terminam intr-o nota vesela, printr-un clip dragut. Prea ne-am intins la vorba (pe blogul asta imi propusesem sa am articole mai scurte):

 

Minuati-va in continuare pe cel mai MINUNAT blog!

ps: Ce sanse sunt ca feministele sa-mi dea jos blogul? Probabil sanse mari, ca femeile-s puternice, pot face orice doresc ele. Nu-i asa?

ps2: Prin aceasta declarat G Becali a convins pe multi ca merita votul lor. Cu cat e popularizata mai mult aceasta declaratie, cu atat mai multe voturi castiga acesta. Gresesc?

Leave a Reply