MINUNATELE credite de NEVOI PERSONALE

Despre credite bancare ar fi multe de spus. Ca bancile sunt niste camatari oficiali, ca bancile au dobanzi ascunse, ca bancile te pacalesc chiar si cand tu esti convins ca nu te-au pacalit… Ohoo, si inca n-am zis aproape nimic.

Totusi, nu neg faptul ca bancile sunt utile. Sunt un rau necesar. Oricat le-am injura trebuie sa le acceptam utilitatea.

De exemplu, nu m-as putea imagina mergand tot timpul cu bani la mine. Cu multi bani. Asa ca acea bucata de carton numita card, ce se afla tot timpul in portofel, este absolut indispensabila. Sa nu mai zic de situatiile in care oamenii erau asteptati si jefuiti in ziua de salariu (sau de pensie).

Cealalta functie importanta a bancilor, creditarea, este iarasi indispensabila. Pana si oamenii bogati se imprumuta la banci (unii ar zice ca in primul rand ei). De multe ori ne enerveaza insa birocratia bancara. Esti intrebat ce vrei sa faci cu banii, pe ce vrei sa-i cheltui etc. Nu ai voie sa te imprumuti pentru ca banii sa-i bei, sa-i fumezi si sa-i dai pe femei? Oficial nu, neoficial pentru asa ceva exista asa numitul credit nevoi personale.

Unii il folosesc in dauna altor credite din N motive. Cunosc pe cineva care l-a preferat in dauna unui credit imobiliar, preferand sa dea o dobanda nitel mai mare. Fiecare cu alegerile lui.

Pe langa banci, pentru credite, mai exista si asa numitele societati nebancare. Nu stiu statutul lor, stiu doar ca unele ofera dobanzi extrem de mari, insa banii iti vin imediat. Altele sunt utile la achizitionarea de electrocasnice, uneori dobanda fiind 0 (la mai putin de 12 rate). Platesti acelasi pret timp de 11 sau 12 luni. E destul de rentabil zic eu.

E adevarat, eu prefer oricand imprumuturile de la prieteni, rude ori cunostinte. Au dobanzi mai mici ­čśŤ

Salutari MINUNATE tuturor ­čÖé

One thought on “MINUNATELE credite de NEVOI PERSONALE

Las─â un r─âspuns