Mihaela Istrate: Minunat este un mod de a-mi caracteriza viața

Minunat este un mod de a-mi caracteriza viața

 

Cine mă cunoaște știe că îmi plac provocările. Așa s-a gândit și Emil Călinescu atunci când m-a îndemnat să scriu despre cuvântul minunat. Într-o vreme în care rozul nu mai este chiar atât de prezent în viețile noastre, iar situațiile cenușii ne dau târcoale din ce în ce mai des, devine cam greu să povestești despre minunatul cotidian. Însă nu-mi permit să vorbesc despre existența altora, așa că i-au ”la puricat” conceptul de minunat, simțit pe propria piele. Dând la o parte toate relele din acest an,  constat că viața mea stă sub zodia minunatului. Am învățat că soarta îți poate zâmbi când te aștepți mai puțin. Să n-o mai lungesc, că nu așa se cade când ai de-a face cu un subiect de-un  asemenea calibru, și să-l lămuresc, punctat, pe Emil de ce ”minunat – este un mod de a-mi carcateriza viața”: 1. Pe principiul mi-a pus ”Dumnezeu mâna în cap”, am fost binecuvântată cu o gașcă de vreo 200 de copii! Tocmai eu, care până  acum nu am reușit să am unul am meu, acum sunt ”mămica” a 200 de minunați elevi sârguincioși, frumoși și talentați. Minunăția cu care mă confrunt de trei săptămâni încoace se datorează Palatului Copiilor Ploiești și Cercului de Creație Literară de care mă ocup cu drag și spor. Mă simt minunat să pot dărui nu doar din cunoștințele mele ci, mai ales, din iubirea pe care-o port oamenilor și, mai ales, copiilor.

2. Minunată este și familia mea, pe care o ador. Am o soră după care sunt topită (cam așa am fost toată viața), un iubit care mă susține zi de zi și alături de care trăiesc cea mai minunată perioadă din viață, o mamă și un tată care, slavă Domnului, sunt sănătoși…

Alaturi de surorile Istrate, la SuperBlog

 

3. De șase ani încoace o am alături pe ea, pe Nosy, fără de care nu aș fi răzbit în clipele dificile prin care, la un moment dat, am fost nevoită să trec. Dacă stau să mă gândesc mai bine, Nosy este una dintre definițiile ”minunatului”.

4. Când imaginația îți lucrează la intensitate maximă iar slovele sunt așternute cu lejeritate pe hârtia virtuală, nu poți decât să te simți minunat. Alături de tot ce am enumerat anterior, scrisul mă reîntregește.

5. Prieteni dragi și oameni de calitate, inițiatorii proiectului/taberei Bio Camp, mi-au oferit și în acest an posibilitatea de a mă simți minunat fiind pentru a treia oară profesor voluntar în cadrul taberei. Aici, verbele ”a dărui” și ”a primi” sunt exprimate la maxima lor intensitate. Cred cu tărie că nimic nu este întâmplător și că forța divină ne scoate în cale oameni deosebiți atunci când nici nu ne așteptăm.

6. Cel mai recent lucru minunat care mi s-a întâmplat a fost descoperirea airsoft-ului. Este un nou hobby care mă relaxează și mă remontează deopotrivă, îmi pune la muncă adrenalina, mă fascinează și mă eliberează de tensiunile negative.

Vor urma și alte etape minunate, dintr-o viață aparent comună, dar condimentată cu evenimente pliate pe tiparul unui suflet rebel. Cât despre Emil, el știe cel mai bine cum este să fi minunat, doar deține un blog cu acest nume! În ceea ce mă privește, v-ați lămurit, nu? Minunat este un mod de viață! Să fim sănătoși, voioși și minunați, în fiecare clipă!

2 thoughts on “Mihaela Istrate: Minunat este un mod de a-mi caracteriza viața

Leave a Reply