Locuri de joaca pentru copii si adulti

Locuri de joaca pentru copii si adulti

 

In mintea multora, ideea de a te juca apartine exclusiv copiilor. Te joci cand esti mic, este firesc, insa atunci cand devii mare activitatea asta este absurda. Este impotriva firii. Pentru unii, si sa joci biliard este absurd. Este un joc pentru adolescenti, pustani, nu pentru un om in toata firea.

In plus, ideea in sine, de a te juca laolalta cu cei mici, de a face fix ce fac ei, este gresita in ochii multora. Te comporti pueril, ai dat in mintea copiilor. Numai si numai de rau.

Ce omit acesti oameni, hai sa le zicem incuiati, precum in Harry Potter, este ca jucatul acesta este foarte important si util pentru adulti. Este foarte relaxant, odihnitor, dupa o zi de munca.

In al doilea rand, jucatul la adulti rezolva partea aia numita socializare. Activitatile gen citit, uitat la filme, chiar si mers la teatru, nu o rezolva. Si socializarea presupune interactiunea cu alti oameni decat familia. Cunosc o gramada de oameni cuplati, insurati, dar singuri. Universul lor este format EXCLUSIV din familie, relatiile cu colegii de munca se rezuma strict la relatiile de munca.

Oamenii acestia sunt tristi si, din pacate, contamineaza, cu tristetea lor, si pe ceilalti. Ganditi-va ca un astfel de trist ajunge intr-o functie de conducere. Undeva. Oriunde. Ganditi-va ca un astfel de trist este si parinte… Greu sa-ti educi copilul atat timp cat esti tot timpul incruntat.

Acum, nu stiu daca va aduceti aminte din copilarie, da’ io-mi aduc aminte cat invidiam pe cei care aveau case mari. Case intr-atat de mari incat puteau chema si pe altii. Si nu doar ca mai chemi si pe altii, dar chiar aveti ce face. O casa mare si goala este aproape inutila. Ma rog, o consola ori un pc pe care sa te poti juca tot gasesti.

Imaginati-va acum o casa in curtea careia se afla tobogane gonflabile, adica sa spunem ca cel de mai jos:

Nu-i asa ca v-ati dori sa lucuiti intr-o asemenea casa? Nu-i asa ca un om care a avut in copilarie asa ceva se va gandi sa profite financiar de asa ceva. Se va gandi sa faca o afacere din asta. Se va gandi sa practice si ca adult joaca din copilarie, sa se balaceasca, alaturi de prieteni, in asa ceva, dar si sa scoata bani, daca e cazul, din asa ceva.

De exemplu, niste afaceri la cheie in domeniu. Tu vrei sa te ocupi cu asta, iti aduci aminte cata placere iti facea in copilarie, asa ca vrei sa aduci aceasta bucurie si altora.

Acum, discutia despre cum aduci fericire vs cum de fapt profiti de pe urma copiilor este lunga. Eu zic ca trebuie sa existe un echilibru si tot eu zic ca fara a pune suflet, fara a fi macar un pic pe felie nu poti reusi. Nu poti avea o brutarie daca nu ai facut in viata ta paine. Ok, poti avea, dar ideal ar fi sa inveti sa faci paine si, mai ales, sa-ti placa painea. Suna ca la un seminar de dezvoltare personala, stiu.

E drept, si aici vorbeste (prea) adultul din mine, eu evit acele Locuri de joaca pentru copii si adulti din cauza galagiei pe care o fac cei mici. Voi nu faceti ca mine 🙂 Salutari MINUNATE tuturor!

Leave a Reply