LEAPSA: Internetul m-a ajutat sa devin SOCIAL

Internetul m-a ajutat sa devin SOCIAL

 

Fraza de mai sus poate soca. Multa lume considera ca se intampla invers, insa la mine internetul a avut un rol extrem de social. Hai sa va explic cum a stat treaba.

O luam pe etape, ca asa e frumos:

Toamna Bloggerilor

1. Prima etapa: scoala generala, cand calculatorul era folosit EXCLUSIV pentru jocuri. Utilitatea efectiva era zero, era doar pentru distractie. Moda referatelor nu venise inca, daca am scris 2 referate in 4 ani de generala.

2. Etapa a doua, a liceului, unde calculatorul devenise o idee mai util. Nu foarte util, ma jucam in continuare foarte mult, dar aveam multe referate de facut, iar scrisul meu a fost dintotdeauna urat, asa ca referatul electronic era ideal pentru mine.

3. La finalul liceului, prin clasa a XI-a, mi-am bagat internet. Initial pentru mine era cam tot aia, doar ca ma informam mai mult in privinta unor lucruri. Treptat, insa, timpul dedicat jocurilor a scazut simtitor.

4. In facultate am descoperit retelele sociale. Messengerul a fost inlocuit de acestea. Initial HI5-ul (unde facusem vreo 8 mii de poze, acum profilul e sters), apoi facebook. Mi-am descoperit fosti colegi ori foste cunostinte. Uimitor ce usor poti descoperi pe cineva cu care nu ai mai vorbit de ani de zile.

5. La terminarea facultatii (PRIMEI) facultati mi-am facut blog. Primul meu blog. Acesta mai exista si acum, desi multe dintre articolele initiale au fost sterse. Acesta avea hosting gratuit, pe wordpress.com.

6. Dupa ce vreo 2 ani de zile blogul era o joaca, postam acolo frustrari ori pur si simplu chestii de fun, am descoperit ca pot face bani cu el. Am inceput sa descopar persoane care fac ceea ce fac si eu, persoane cu care impart aceleasi pasiuni si aceleasi valori.

7. Mi-am deschis blogul pe domeniu. Prima oara EmilCalinescu.eu, apoi acesta. Apoi 3 nise si cine stie ce va urma…

Gamingul nu e abandonat, mi-am luat consola PS4 si ma joc pe ea atunci cand am timp si starea necesara. E drept, internetul a reusit performanta sa ma faca sa socializez chiar si cand ma joc. Ma joc cu un amic ori cu altii de pe net. Discut apoi in diverse locuri (acum nu mai sunt la moda forumurile, dar acum cativa ani erau) despre ce am reusit eu la joc..

Jocurile de football management, cu care am pierdut eu atata timp, sunt acum online. Esti mai bun decat alte mii de jucatori. E ceva, nu? ­čÖé

Acum toata energia mea este canalizata pe bloguri. Scriu bine, pun suflet, scriu si pe bani. Insa ma straduiesc sa fiu mai bun, ma straduiesc sa pot fi gasit. Degeaba scriu divin daca nimeni nu ma citeste. E ca si cum as scrie pe o agenda la care doar eu am acces.

SEO. Ati auzit ce este acela si cu ce se mananca? Cand am chef de gluma, zic ca initialele vin de la Search EMIL Optimization. De fapt e Engine, dar imi place si varianta cealalta. Ideea este ca sunt acuzat, pe drept sau nu, ca articolele mele sunt PREA optimizate. Va las pe voi sa decideti daca-i asa sau nu.

Social

E clar ca sunt schimbat mult fata de acum 10 ani. E clar ca internetul a contribuit din plin la aceasta schimbare a mea. Principalul beneficiu, pentru mine, a fost ca internetul m-a ajutat sa devin social. Astept sa-mi spuneti si voi cum v-a ajutat internetul. Care este principalul beneficiu pe care internetul l-a adus in viata voastra. Daca sunteti bloggeri puteti scrie un articol distinct, asa cum facui io, daca nu puteti lasa un comentariu aici. Salutari MINUNATE si SOCIALE tuturor!

5 thoughts on “LEAPSA: Internetul m-a ajutat sa devin SOCIAL

  1. Principalul benefiu este accesul la informatie. Fie ca vorbim de enciclopedii sau alte chestii legate de cultura si cunoastere, fie ca vorbim de softuri, filme sau muzica. Fara internet, calculatorul nu prea mai e asa de interesant. Incearca si vei vedea.

Las─â un r─âspuns