Lanterna tactica in actiune

Lanterna tactica este special conceputa pentru uz militar si pentru situatii de aplicare a legii, astfel incat este in masura sa faca fata celor mai dificile situatii de utilizare. Iata cateva moduri in care o lanterna tactica este utila pompierilor, politistilor si echipelor de interventie in timpul unei operațiuni de salvare .

  • Ilumineaza obiectele de la distanța. Lanterna LED tactica este suficient de puternica pentru a lumina orice scena post – dezastru . Varfurile de gama exceleaza in numar de lumeni (vezi lanterne Fenix seria TK  ) si au fascicule puternice – ceea ce inseamna ca echipele de interventie pot sa vada victimele de la mare departare.
  • Salvatorii se bazeaza pe fasciculul clar si puternic al lanternei tactice pentru a ghida victimele in spatii sigure.
  • Semnal pentru ajutor. Lanterna tactica este o lanterna pentru situatii de urgenta. Poti sa semnalizezi si poti sa faci cunoscut salvatorilor locul in care te afli. Unele lanterne sunt echipate cu un mod de semnalizare complex care include si sistemul Morse.

Daca te-ai decis asupra unei lanterne LED tactice pentru situatii de urgenta si misiuni de cautare-salvare trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

Mai multe tipuri si niveluri de iluminare, control al fasciculului luminos si al puterii utilizate. In plus, este esential sa ai posibilitatea sa alegi un fascicul focusat si lung, dar orbitor, dar si unul dispersat, care lumineaza intreaga arie, in functie de ontext.

Eficiența energetica (in traducere, autonomie functionala indelungata)  Cine stie cand ai acces la surse noi de alimentare? Consulta neaparat autonomia pe care lanterna o are la nivelul maxim , dar si autonomia de la nivelul minim – aceasta fiind valoarea cea mai mare, adica timpul maxim in acre te poti baza pe lanterna.

Materiale de calitate, fabricatie solida Citeste in specificatii care sunt materialele de fabricatie, si cauta in special aluminiul folosit in industria aeronutica. Verifica daca pachetul include inel tip “O” (asa-numitul O-ring care creste rezistenta la apa si rugina).

Ia in calcul si lanterna LED frontala, care  –  prin faptul ca iti lasa mainile libere pentru actiune – devine un instrument foarte practic in situatii limita.

Lasă un răspuns