Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Paul Dutu

Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Paul Dutu

 

Minunatul de Emil Calinescu si-a provocat acum ceva vreme cititorii ( fie ei bloggeri sau nebloggeri )  sa scrie un guest post despre  Ce inseamna cuvantul minunat?.

Cum imi plac provocarile , iata-ma aici scriind  un guest post pe aceasta tema.

Pentru mine, “minunat” = impresionant / care impresioneaza intr-un mod placut.

Acum ca “am definit“ cuvantul minunat cred ca at rebui sa detaliez putin intelesul pe care i l-am atribuit.

De cele mai multe ori , asociez in mintea mea minunat cu “om”, dupa mine omul in sine fiind o minune. Alaturarea aceastor cuvinte suna intr-un fel care mie imi place foarte mult.

Oamenii  minunati sunt, din punctul meu de vedere, oamenii care au diverse pasiuni  (indiferent care sunt acele pasiuni  si daca sunt sau nu domeniul principal de activitate), si fac ceva in acest sens – isi traiesc pasiunile.  Deschiderea acestor oameni este impresionanta si este foarte placut sa ii ai in preajma si sa discuti/ colaborezi cu ei.

Ca sa ma fac inteles – faptul ca stai pe fotoliu cu berea in mana si te uiti la un meci de fotbal nu inseamna ca esti pasionat de fotabal. Pentru mine asta inseamna ca n-ai mai mult nimic mai bun de facut.  Sa fi pasionat de un anumit lucru  si sa-ti urmezi pasiunea inseamna sa –ti canalizezi energia sa faci ceva in sensul respectiv. Privitul de pe margine nu e o pasiune … .

Revenind la oamenii minunati –  pentru ca-si traiasc pasiunile, acestia au un echilibru interior fantastic reusind sa  tina in balanta pasiunile , munca, familia, prietenii.Datorita acestui echilibru interior,  gasesc resurse sa creeze lucruri impresionate.  Cred ca intr-un fel sau altul, acestor oameni li se datoreaza toate  lucrurile care ne impresioneaza.

Fie ca vorbim de lucrurile handmade, cladirile impreionante ale lumii, locurile frumoase pe care le vizitam… rezolvarile si solutiile sclipitoare  pe care ni le da un om atunci cand  ne lovim de o problema – si lista poate continua-  toatea acestea sunt rezultate unor oameni minunati care isi urmeaza psiunile.

 

Daca acest guest post vi s-a parut minunat 🙂 va astept pe blogul meu www.pauldutu.eu. Locul in care putem discuta despre carti interesante, evenimente de calitate, piese de teatru bune , muzica, locuri si oameni frumosi.

 

 

Paul Dutu

Daca vreti sa-l descoperiti pe Paul Dutu puteti citi un interviu publicat IERI pe emilcalinescu.eu!

One thought on “Ce inseamna cuvantul MINUNAT pentru Paul Dutu

Leave a Reply