Cazare Mamaia. Dar Mamaia-i prea batrana …

Dar Mamaia-i prea batrana / Prea proasta sa se prinda este un cantec celebru al formatiei Parazitii. Se referea la Festivalul de la Mamaia, dar a ramas in folclorul autohton. Lumea o foloseste acu despre statiunea Mamaia. Nu d-alta, dar la Festivalul cu acelasi nume se uita din ce in ce mai putini.

Asadar, ce e cu Mamaia asta? De ce este ea atat de repudiata? Ce are ea atat de special? Sunt multe lucruri adevarate care se spun despre Mamaia, insa sunt si FOARTE multe mituri.

Sa le luam pe rand:

– Geografic, este statiunea cea mai nordica de pe Litoralul romanesc. Multa lume se duce la Constanta, gaseste cazare acolo (Sunt localnici dornici sa-ti ofere asa ceva), si face plaja la Mamaia. Sa nu zic de constanteni, care si ei merg tot in Mamaia. Poate ma veti considera pretentios, insa din punctul MEU de vedere plaja din Constanta este ORIBILA!

– Este cea mai SCUMPA statiune de pe litoralul nostru. Expresia era: cu cat mergi mai spre sud, cu atat preturile scad. Urci, urca si preturile, cobori, coboara si preturile.

– Mamaia este frecventata de multi cocalari. Aici as tinde sa zic ca e adevarat, insa pot spune la fel de bine ca este fals. Si Vama a inceput sa fie frecventata de cocalari, Costinestiul e plin de cocalari. Apropo: ce e ala cocalar? Sa stiu si eu.

– Mamaia este o statiune VECHE! Are foarte multe hoteluri vechi, unele chiar miros a vechi. E adevarat, au aparut multe hoteluri noi, se construieste mult, insa cele vechi raman majoritare.

Despre hoteluri acum. Am vazut pe BookingExpert ca au oferte pentru toate hotelurile de pe litoral. Dupa mine 2 hoteluri sunt importante:

1. Hotel Flora din Mamaia este unul dintre cele mai vechi. Am stat acolo acum foarte multi ani (nu mult, cateva nopti). Nu-mi dau seama de ce are 2 stele, pentru ca avea si aer conditionat. Habar n-am care-s criteriile. Stiu insa ca acest hotel, desi are doar 2 stele, este printre cele mai cunoscute d-acolo.

2. Hotel Yaki din Mamaia este hotelul lui Hagi. Reclama i-o face insusi Hagi, care de fiecare data sta pe litoral acolo. Simpla mentiune HAGI A FOST VAZUT LA HOTELUL PE CARE-L DETINE IN MAMAIA este de ajuns. Lumea stie despre ce este vorba. Aici nu m-am cazat, dar am intrat demult in el. Totul miroase a nou. Cineva-mi spunea ca prefera oricand un Yaki de 4 stele in dauna unuia de 5 stele, vechi, unde totul este vechi. Nu doar confortul e important. Uneori nicio zugravire si nicio schimbare de mobilier nu pot schimba aerul de vechi dintr-o incapere.

Totusi, din N motive, s-a pornit un curent impotriva acestei statiuni.
– Pe de-o parte, multi au inceput sa plece in strainatate, litoralul bulgaresc gazduind, an de an, mii de turisti romani. Albena nu e cu mult diferita de Mamaia, insa are preturi mai bune. E un adevar.
– Tinerii se duc ori in Vama ori, mai nou, pe la Navodari. Paradoxal, nu le mai place aglomeratia din Mamaia.
– Cei in varsta prefera ori statiunile parasite din Sudul Litoralului (tip Eforie, Neptun ori Saturn), fie tot strainatatea.

Totusi, Mamaia este intotdeauna plina in timpul sezonului. An de an lumea loveste in ea, o injura, o repudiaza, insa ea, Mamaia, rezista pe baricade.

Lumea o injura constant, dar Mamaia-i prea batrana / prea proasta sa se prinda! … Salutari MINUNATE tuturor!

One thought on “Cazare Mamaia. Dar Mamaia-i prea batrana …

Leave a Reply