Ana Munteanu: Aniversare minunata: punct si de la capat

Aniversare minunata: punct si de la capat

 

2014 a fost un an provocator pentru mine, cu bune minunate si rele neasteptate. Asa ca a scrie despre ce este minunat pentru mine, cu doar cateva zile inainte de ziua mea, este o provocare. Pentru ca obisnuiesc sa imi pun sufletul in ordine la fiecare aniversare, asezand, in tihna, amintirile, lectiile, oamenii si bucuriile ultimului an.

Si cum timpul e scurt si sufletul deja si-a pornit motorasele launtrice, te invit intr-o calatorie magica, sa descoperim care sunt minunatiile mele.

Ana Munteanu 1

Mama. Sunt sigura ca daca mi-as ruga prietenii, colegii si rudele sa ma caracterizeze printr-un singur cuvant, acesta ar fi: mama. Pentru mine, a fi mama a fost si este cea mai minunata experienta a vietii. Si ma bucur grozav ca nu voi iesi niciodata la pensie ­čÖé

Intr-adevar, sunt o mama tanara si-am trait la maxim fiecare zi alaturi de copilul meu. Am crescut alaturi de el, zi de zi devenind mai inteleapta si mai intelegatoare, mai pregatita pentru viata. Minunat cat de multe invatam de la copii!

Numai ca anul acesta fiul meu a implinit 18 ani. Si oricat de mult am incercat sa ma pregatesc pentru acest prag psihologic, citind carti despre adolescenti, vorbind cu prietene care au trecut prin asta si petrecand cu el, fiul meu, minunate ore de discutii despre cum percepe el maturizarea, nimic nu m-a pregatit cum se cuvine.

Un cuvant caracterizeaza cel mai bine cum m-am simtit: dezorientata. Simteam ca imi pierdusem scopul si reperele dupa care actionam zi de zi. Si-acum, acum ce urmeaza? El va termina liceul, va pleca la facultate, iar eu ce voi face? Ei bine, framantarile si fricile astea numai minunate nu erau! Gata! Trebuia sa trec la actiune.

Neasteptate au fost bucuriile care-au urmat: un festival de film la Tulcea, invitatii la filme bune, despre care-am scris cu drag, cateva subtitrari  si un cadou supriza de la un prieten drag: propriul meu blog. Ordinea este aleatorie, dar toate aceste minunatii care-au venit spre mine m-au ajutat sa imi limpezesc gandurile. Si sa prind curaj sa imi urmez pasiunea.

Asa ca iata, a mai rasarit un blog. Despre filme, teatru,carti, muzica, dans si alte minunatii artistice. Pentru ca stiu sigur ca sunt din ce in ce mai multi oameni care le prefera. Am scris, m-am blocat si n-am mai scris, am dorit sa revin si-am tot amanat momentul pana cand Emil mi-a intins, din nou, o mana de ajutor si m-a provocat. Este minunat cand un om pe care il cunosti doar din online te ajuta si iti da incredere in tine. Daramite cand te-ajuta trei! Emil, Raluca si Andrei, va multumesc frumos, sunteti minunati.

Te invit, cu drag, pe aplauze.info. Reincep, de azi sa scriu. Iti voi povesti despre evenimente, oameni talentati si creatiile lor. Ar fi minunat sa imi dai feedback, sa ma ajuti sa descopar ce iti place si ce te intereseaza. Te-astept cu drag.

Multumesc, Emil, pentru provocare. Si pentru incurajari. Si pentru ca de ziua mea m-ai ajutat sa reincep sa scriu. Cine stie ce-oi fi facut eu bun de merit toate astea, dar e minunat ca mi se-ntampla :).

Ana Munteanu 2

Aniversare minunata: punct si de la capat, articol scris de Ana Munteanu.

4 thoughts on “Ana Munteanu: Aniversare minunata: punct si de la capat

Leave a Reply