Allview A5 QUAD

Va spuneam intr-un articol precedent despre firma romaneasca Allview. Atunci prezentam o tableta, Allview AX4 NANO, cea mai recenta scoasa de ei pe piata. Acum voi vorbi despre telefonului Allview A5 QUAD.

Voi incepe prin a vorbi despre principala caracteristica a telefoanelor Allview, si implicit a acestui telefon: functia dual-sim.

Pentru aceasta functie trebuie si un mic istoric (l-am mai facut candva, acum il rezum). Asadar, acum ceva ani o companie de telefonie, Cosmote, a venit cu o „revolutie”: cartela de 2.000 de minute in retea. Acea cartela s-a vandut ca painea calda, se comercializau acele cartele si la negru, la pret dublu. Deh, cine fusese norocos sa apuce…

Ulterior au venit ofertele si din partea celorlalti operatori de telefonie mobila, toti oferind d-atunci mii de minute. Bineinteles, si piata telefoanelor s-a adaptat, astfel incat Romania a ajuns printre cele mai mari piete de telefoane dual-sim din Europa. Era normal: aveai mii de minute in retea, insa ce te faceai atunci cand o anumita persoana NU era in reteaua ta?

Primele dual-sim-uri au fost cele chinezesti, aduse mai mult ilegal in Romania. Era periculos sa iei asa ceva, nu aveai nicio garantie pentru ce cumperi.

Tot ilegal au inceput sa vina si copiile dupa telefoanele celebre, copia de Nokia, dual-sim, fiind la jumatate de pret fata de original. Paralel, se vindeau dispozitive dual-sim care se adaugau telefonului tau, destul de greu de aplicat.

Din punctul de vedere al dual-sim-ului, existau dual-simuri complete si incomplete. Cele complete, dual-stand by, sunt cele care au ambele sim-uri active in aceleasi timp, la celelalte trebuia sa schimbi contant de pe un sim pe altul (practic, aveai 2 telefoane pe care le porneai alternativ). Este adevarat, atunci cand vorbesti pe sim 1 cel de-al doilea sim va fi inchis, insa si aceasta problema a fost rezolvata la unele telefoane (se spune ca nu este recomandata aceasta chestie, pentru ca ar avea radiatii multe un astfel de telefon, radiatii care ar fi foarte apropiate de capul tau, in timp ce vorbesti la telefon, din acest motiv multe firme au refuzat sa adopte noua tehnologie).

Pentru ca Romania a devenit printre cele mai mari piete de dual-simuri, firmele romanesti s-au orientat catre acest tip de telefon. Allview produce aproape numai dual-sim-uri, fiind una dintre firmele etalon in aceasta privinta.

Sa revenim acum la Allview A5 QUAD. Specificatiile exacte le gasiti AICI, eu voi comenta doar cateva dintre ele.

Asadar, avantaje:
– Procesor quad-core, 1.3 GHz. Mai mult decat suficient.
– Android Jelly Bean.
– O baterie foarte buna (Sau cel putin asta sustine producatorul), care dureaza pana la 212 ore in stand by, iar in convorbire 330 de minute in 3G si 390 minute in 2G (5.5 respectiv 6.5 ore).
– Un pret foarte bun, 599 de lei (LA LIBER; in general, telefoanele dual-sim se vand la liber).
– Camera care filmeaza full-HD.

Are 2 mici dezavantaje:
– Are doar 512 ram. S-ar putea sa se dovedeasca a fi de ajuns, insa uneori se simte nevoia unui giga de ram (telefoanele de top au chiar 2 gb).
– Nu are gorilla glass. Asta inseamna ca trebuie sa fiti foarte atenti cu display-ul, sa nu-l zgariati, sa nu lasati urme de cine stie ce pe el. O folie este ideala in acest caz.

Personal, sunt in cautarea unui telefon, iar acest Allview A5 QUAD este pe lista mea. Nu ma grabesc insa, exista multe alte posibilitati, multe chiar de la Allview. Salutari MINUNATE tuturor!

ps: Am uitat sa zic ceva destul de important despre Allview A5 QUAD: are spatele detasabil, iar unele dintre culorile disponibile sunt chiar dragute. Sa va arat:

5 thoughts on “Allview A5 QUAD

  1. Imi place enorm de mult telefonul a celor de la Allview. Si inca nu-mi vine sa cred 599 lei cu procesor Quad Core? Incredibil de accesibil. Telefonul este compatibil si cu tehnologia Smart2View, care iti poate reda fisierele din telefon si pe un televizor compatibil.

  2. Imi place enorm de mult noul telefon a celor de la Allview. Si inca nu-mi vine sa cred 549 lei cu procesor Quad Core? Incredibil de accesibil. Telefonul este compatibil si cu tehnologia Smart2View, care iti poate reda fisierele din telefon si pe un televizor compatibil.

  3. Buna am achizitionat acest telefon dar cand ies din jocuri nu mai merge partea d jos a ecranului nu mai intra in meniu mesaje etc stit care o fi problema

Lasă un răspuns